Over ons

Over ons

Missie &

Visie

Ergotherapie Eenhoorn wil met zijn kennis een bijdrage leveren aan het vergroten van de participatiemogelijkheden voor ieder individu in de Nederlandse samenleving.

Wij willen dit doen doormiddel van het Inzetten van effectieve, professionele, creatieve en doelgerichte begeleiding aan ieder individu vergroot de participatie mogelijkheden.

Cees Eenhoorn

Mijn naam is Cees Eenhoorn. In februari 2016 ben ik afgestuurd als ergotherapeut aan de Hoge School Rotterdam. Na het afronden van de opleiding ben ik werkzaam geweest als ergotherapeut / re-integratiebegeleider. In dit werk begeleid ik mensen die door ziekte zijn uitgevallen van werk. De ziektebeelden van mensen die ik in traject heb gehad zijn erg uiteenlopend. Gedacht kan worden aan mensen met depressie, burn-out of niet aangeboren hersenletsel (NAH).

Na het afronden van de HBO opleiding ergotherapie heb ik mij middels werkervaring en scholing verder ontwikkeld als volwaardig ergotherapeut. Hieronder volgt een korte weergave van enkele cursussen:

Stress & Burn-out begeleiding; 
De HBO scholing richt zich op het ontwikkelen en verbeteren van coachingsvaardigheden en geeft inzicht in sociale en gezondheidspsychologie. Er wordt onderzoek gedaan naar gedragsbeïnvloeding en worden handvatten aangereikt voor verschillende therapieën voor diverse psychische stoornissen. Daarnaast zijn gespreks- en luistervaardigheden verder ontwikkeld.

De ergotherapeut op de re-integratiemarkt
De scholing richt zich op wat de ergotherapeutische re-integratiecoach kan doen binnen de kaders van de Wet Verbetering Poortwachter bij het behoud van werk bij de eigen werkgever (spoor 1) en bij het verkrijgen en behouden van werk bij een nieuwe werkgever (spoor 2).

Missie

Ergotherapie Eenhoorn wil met zijn kennis een bijdrage leveren aan het vergroten van de participatiemogelijkheden voor ieder individu in de Nederlandse samenleving.

Visie

Inzetten van effectieve, professionele, creatieve en doelgerichte begeleiding aan ieder individu vergroot de participatie mogelijkheden.